Kupātu pagatavošana

Kupātu pagatavošana

Ak, klasiskie Piebalgas kupāti!

Šo klasisko kupātu recepti es radīju 2014.gadā, kad Piebalgas Kūpinātava vēl bija "bēbīšu autiņos", tomēr tā izrādījās tik laba, ka vēl šodien tā ir palikusi tieši tāda pati kā pirmajā dienā. Man daudzi ir teikuši, ka tik gardus kupātus esot ēduši sen, sen atpakaļ, kad zāle bija zaļāka un cūkas baroja tikai ar kartupeļiem un uzdzert deva tikai tikko slauktu pienu. Vairāki lietpratēji tos ir salīdzinājuši ar senajiem slavenās "Sēnītes" kupātiem, paldies, uztveršu to kā komplimentu!

Tātad, netkarīgi no tā, vai tie ir klasiskie kupāti, Itāļu mini kupātiņi vai vistas filejas desiņas ar mocarellu, ko mēs ražojam, nekas nelīdzinās svaigi ceptu desiņu aromātam. Kupāti ir lielisks produkts, diemžēl daudzi nezin cik vienkārši ir tos pagatavot, lai tie nekļūst sausi dēļ pārcepšanas, vai pārplīst dēļ pārāk augstas cepšanas temperatūras.

Apvārīšana ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā sākt pagatavot kupātus.

Lūk, kā to daru es:

Vispirms piepildiet pannu ar tik daudz ūdens, lai tas būtu apmēram 1 cm no pannas apakšas.

Atdaliet kupātus vienu no otra savienojuma vietās, būs vieglāk tos apgrozīt. 

Ievietojiet kupātus pannā. Nepārpildiet pannu ar kupātiem, tāpēc pārliecinieties, ka jums ir pietiekami daudz vietas, lai tos varētu apgrozīt.

Ļaujiet ūdenim uzvārīties un pēc tam samaziniet uguni līdz vieglai vārīšanās temperatūrai. Šajā brīdī pievienojiet ēdamkaroti olīveļļas un 2 ēdamkarotes sviesta. Turpiniet vārīt kupātus 5-10 minūtes atkarībā no to izmēra.

Varat pārbaudīt, vai tie ir gatavi, pārgriežot vienu kupātu.

Kad ūdens būs novārijies, kupāti sāks cepties, tādēļ pārliecinieties, ka jums ir pietiekoši daudz eļļas un sviesta uz pannas, tas palīdzēs izveidot brūnu, kraukšķīgu kupātu apvalku un neļaus tiem pielipt pie pannas. 

Kupātus variet netikai cept pannā, bet arī grilēt, lai iegūtu papildu dūmu garšu.

Tik vienkārši!

Nākamreiz, kad vēlaties kupātus, izmēģiniet šo metodi — tas ir ātri, vienkārši un garšīgi!

Uzraksti komentāru

Ņem vērā: lai izvairītos no spama, komentāri tiek izskatīti pirms publicēšanas.