Kam pievērst uzmanību pērkot cūkgaļu

Kam pievērst uzmanību pērkot cūkgaļu

Ne visa cūkgaļa tiek audzēta, barota vai apstrādāta vienādi, un vislabākās kvalitātes gaļas atrašana var būt grūts uzdevums.

Šeit būs mani galvenie padomi, kas jāņem vērā pērkot cūkgaļu.

Iepirkšanās padomi

-Cūkgaļas krāsai vizuāli jābūt no rozā līdz ķiršu sarkanai, nekad - bālai vai baltai.

-Taukiem jābūt baltiem un krēmīgiem, bez tumšiem plankumiem.

-Vislabākās garšas cūkgaļa ir marmora ar tauku dzīslojumu, kas vijās caur lieso gaļu.

-Svaigai cūkgaļai nekad nedrīkst būt nepatīkamas smakas.

-Uzspiežot uz cūkgaļas liesuma ar pirkstu, tai nevajadzētu būt "atsperīgai".

-Izvairieties no bālas, mīkstas cūkgaļas, kas atrodas iepakojumā un "peld" šķidrumā.

-Maltu cūkgaļu centieties iegādāties tādu, kas ir samalta tajā pašā dienā, kad tā tiks iegādāta. Ieteicams, lai malšana notiktu Jūsu acu priekšā, no Jūsu izvēlētā gaļas gabala. Tādā veidā Jūs zināsiet kas "lācītim vēderā".

-Ja Jums ir svarīga cūkgaļas izcelsme, apskatiet produkta sastāvu, tur vajadzētu būt norādei.

-Izvairieties no "uzlabotas" cūkgaļas iegādes. Daži ražotāji injicē cūkgaļu ar ūdens, sāls un fosfātu šķīdumu, lai tā neizžūtu. Ūdens procentuālais daudzums parasti ir aptuveni 8 līdz 15 procenti. Tam ir mīksta, gumijas tekstūra un nedaudz asa vai rūgta garša. Rēķinieties ar to, ka šajā gadījumā Jūs pērkat ūdeni.

-Ja Jums liekas, ka esat atraduši cūkgaļu par ļoti pievilcīgu cenu, vienmēr aizdomājieties par to kādēļ tas tā ir, jo iespējams Jūs esat atraduši kaut ko ļoti nekvalitatīvu.

Uzglabāšanas veids

-Pēc cūkgaļas iegādes, pēc iespējas ātrāk to atdzesējiet vai sasaldējiet.

-Ja cūkgaļu ievietojat ledusskapī, noteikti to pagatavojiet vai sasaldējiet līdz “Izlietot līdz” datumam, kas norādīts uz iepakojuma.

-Ja cūkgaļu plānojat turēt saldētavā ilgāk par divām nedēļām, iesaiņojiet gaļu saldētavas maisiņos vai, ja ir iespēja - vakuuma maisos, lai novērstu saldētavas apdegumus un saldētavas smaku savilkšanos gaļā.

-Lai novērstu baktēriju augšanas risku, vienmēr atkausējiet saldētu cūkgaļu ledusskapī.

 

Mēs, Piebalgas Kūpinātavā sadarbojamies tikai ar labākajiem Latvijas cūku audzētājiem, kuriem ir līdzīgas kvalitātes vērtības kā mums. Mūsu pārdotajā svaigajā cūkgaļā nekad nebūs injicēts ūdens, tā vienmēr būs svaiga, kvalitatīva un garšīga.

Komentāri

Rihards Eniks

Labvakar!Gaļas kvalitāti māku noteikt.Tikai interesē tāda lieta:ko Jūs sakāt par gaļu,kur katra gaļas šķiedra ir uzpūsta
[tas labi redzams filejā],gaļa tumši sarkana.Ar tādu gadījumu dzīvē saskāros,pērkot nepievērsu uzmanību.Gaļu gan tad iegādājos tirgū.

Uzraksti komentāru

Ņem vērā: lai izvairītos no spama, komentāri tiek izskatīti pirms publicēšanas.